23
Ez isteni!
1
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
37
Mi történik a testben a Covid után?
12
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
62
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
92
68
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
87
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
89
Ez most akkor a Covid volt?
60
Megvan még, mit mondtunk?
69
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
76
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
32
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
93
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
24
Kiadós leves után ebéd is lehet
63
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
11
63
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
86
Meg kell kóstolni!
14
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
52
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
92
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Írországban élő barátaink szinte már sportot űznek abból, hogy meglepnek engem egy-egy főzős újsággal; na nem azért mondom, mintha ez baj lenne, sőt: Isten tartsa meg a jó szokásukat.Ezúttal az Olive (szintén a BBC adja ki, akárcsak a GoodFood-ot), és Jamie Oliver magazinjának aktuális számát kaptam meg. Az Olive címplapreceptjének akár azonnal nekiálltam volna, még […]
Befizetsz egy drága molekuláris allergiatesztre, és kiderül, hogy “olcsósítottat” kapsz… A teljesen negatív eredmény gyanús lett. Kontrollt kértem. Spoiler: Jó volt a megérzésem. A labor többször sugallta, hogy teljesen fölösleges aggódnom, ők minőségbiztosítottak, megbízhatóak: “A gyermek panel teszt és a molekuláris allergia teszt különbségét az adja, hogy utóbbi az adott allergén több komponensét is vizsgálja, […]
Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy ‘Mit ennél, drágám?’, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! A maradék 1 esetben csak annyit mondott, hogy marhahúst! Gondolom nem volt nehéz elképzelni, hiszen elég sok hasonló egyed szaladgál a világban, pláne mióta itthon is robbant a hamburger-gasztrobomba. Készült már mindenféle […]
Az egyik kedvenc aprósüteményem a rugelach. Leginkább savanykás sárgabaracklekvárral és dióval töltve szeretem, de ez a pikáns, narancsos-gyömbéres sütőtöklekvárral töltött változat is nagy favorit. Most azonban a klasszikus omlós, krémsajtos változattól eltérve, egy élesztős, eszméletlenül puha, valahol az aprósütik és a péksütik között helyet foglaló, már-már croissant-hoz hasonló állagú rugelach-ot készítettem, ami maga mögé […]
Kevesen ismerik, pedig Alsó-Ausztria legnagyobb, Ausztria ötödik legnagyobb cseppkőbarlangja a Hermannshöhle, amit az ország legfontosabb denevér telelőhelyeként tartanak számon. Eldugva húzódik meg a nagy hegyek között az erdő mélyén, de érdemes megkeresni, mert egy csodás világ várja a barlangba betérőket. Hol található? Ausztriában, Alsó-Ausztriában, Kirchberg am Wechsel településen, Soprontól, illetve a határtól mindössze 1 órára. […]
A tél típusok között nagy a hasonlóság, talán a legkönnyebben a hideg tél típust lehet leírni, hiszen Hófehérke leírása tökéletesen segít ebben: haja, mint az ében, bőre, mint a hó, ajka, mint a vér. Természetesen ez nem mindenkire igaz, de akire igen, az biztosan a hideg tél típusát képviseli. Ebben a színtípusokat részletesen bemutató sorozatban […]
Egy nagyon megtisztelő tortarendelést kaptam, számunkra kedves baráti pár férfi tagjától, párja születésnapjára, aki maga is a torta készítés szerelmese. 😉 Kifejezett kérés volt, hogy csupa csokis finomság készüljön valamilyen rám bízott dísszel a tetején. A torta kívül-belül ganache krémmel készült, kakaós tortalappal. Nem akartam a szuper csokis vonalat megbontani, így plasztikcsoki virágot készítettem a […]
Kicsit sikerült megint eltűnnöm. Köszönöm a kedves leveleket, biztatást, kérdéseket. Jól vagyunk, építjük új életünket. És persze újra itt, újra jönnek a sütik és társaik. Először ez a sajttorta. Nekem az a gondom a sajtkrémes dolgokkal, hogy megeszem egy szeletet, és úgy érzem, nyakig vagyok sütivel. Ezért most próbáltam picit lazítani a krémen, hogy lágy […]
Párizs a szerelem, a gasztronómia és a parkok otthona. Párizs, bár valódi kontinentális főváros, mégis számomra inkább mediterrán hangulatot áraszt. Mert kik azok, akik képesek télen kinn üldögélni a Tüilériák kertjében betakarózva és a placcon hagyott székeken kávézgatni és beszélgetni, vagy épp a galambokat etetni? Hát a párizsiak. Nem, nem az egyetemisták, a Párizsba érkező […]
Az idén egy Halloween partiról sem hiányozhat a cukorkákkal, konfettikkel és rémes dolgokkal megtöltött pinata. A Halloweenhez illően a formája mi más lehetne, mint a candy corn, azaz a kukorica cukorka. Kellékek: hullámkarton, színes krepp papírok (fehér, sárga, narancssárga), fehér zsinór, ragasztószalag, ragasztó, különböző töltelékek: színes cukorkák, apró csokik, konfetti, kisebb Halloween dekorációk 1. Egy […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!