×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 92
68
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
87
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
76
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
32
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
93
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
63
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Írországban élő barátaink szinte már sportot űznek abból, hogy meglepnek engem egy-egy főzős újsággal; na nem azért mondom, mintha ez baj lenne, sőt: Isten tartsa meg a jó szokásukat.Ezúttal az Olive (szintén a BBC adja ki, akárcsak a GoodFood-ot), és Jamie Oliver magazinjának aktuális számát kaptam meg. Az Olive címplapreceptjének akár azonnal nekiálltam volna, még […]
Befizetsz egy drága molekuláris allergiatesztre, és kiderül, hogy “olcsósítottat” kapsz… A teljesen negatív eredmény gyanús lett. Kontrollt kértem. Spoiler: Jó volt a megérzésem. A labor többször sugallta, hogy teljesen fölösleges aggódnom, ők minőségbiztosítottak, megbízhatóak: “A gyermek panel teszt és a molekuláris allergia teszt különbségét az adja, hogy utóbbi az adott allergén több komponensét is vizsgálja, […]
Képzeljetek el a férfiembert, aki az elmúlt másfél évben, hogy ha megkérdeztem tőle, hogy ‘Mit ennél, drágám?’, 100-ból 99-szer azt válaszolta, hogy hamburgert! A maradék 1 esetben csak annyit mondott, hogy marhahúst! Gondolom nem volt nehéz elképzelni, hiszen elég sok hasonló egyed szaladgál a világban, pláne mióta itthon is robbant a hamburger-gasztrobomba. Készült már mindenféle […]
  Az egyik kedvenc aprósüteményem a rugelach. Leginkább savanykás sárgabaracklekvárral és dióval töltve szeretem, de ez a pikáns, narancsos-gyömbéres sütőtöklekvárral töltött változat is nagy favorit. Most azonban a klasszikus omlós, krémsajtos változattól eltérve, egy élesztős, eszméletlenül puha, valahol az aprósütik és a péksütik között helyet foglaló, már-már croissant-hoz hasonló állagú rugelach-ot készítettem, ami maga mögé […]
Kevesen ismerik, pedig Alsó-Ausztria legnagyobb, Ausztria ötödik legnagyobb cseppkőbarlangja a Hermannshöhle, amit az ország legfontosabb denevér telelőhelyeként tartanak számon. Eldugva húzódik meg a nagy hegyek között az erdő mélyén, de érdemes megkeresni, mert egy csodás világ várja a barlangba betérőket. Hol található? Ausztriában, Alsó-Ausztriában, Kirchberg am Wechsel településen, Soprontól, illetve a határtól mindössze 1 órára. […]
A tél típusok között nagy a hasonlóság, talán a legkönnyebben a hideg tél típust lehet leírni, hiszen Hófehérke leírása tökéletesen segít ebben: haja, mint az ében, bőre, mint a hó, ajka, mint a vér. Természetesen ez nem mindenkire igaz, de akire igen, az biztosan a hideg tél típusát képviseli. Ebben a színtípusokat részletesen bemutató sorozatban […]
Egy nagyon megtisztelő tortarendelést kaptam, számunkra kedves baráti pár férfi tagjától, párja születésnapjára, aki maga is a torta készítés szerelmese. 😉 Kifejezett kérés volt, hogy csupa csokis finomság készüljön valamilyen rám bízott dísszel a tetején. A torta kívül-belül ganache krémmel készült, kakaós tortalappal. Nem akartam a szuper csokis vonalat megbontani, így plasztikcsoki virágot készítettem a […]
Kicsit sikerült megint eltűnnöm. Köszönöm a kedves leveleket, biztatást, kérdéseket. Jól vagyunk, építjük új életünket. És persze újra itt, újra jönnek a sütik és társaik. Először ez a sajttorta. Nekem az a gondom a sajtkrémes dolgokkal, hogy megeszem egy szeletet, és úgy érzem, nyakig vagyok sütivel. Ezért most próbáltam picit lazítani a krémen, hogy lágy […]
Párizs a szerelem, a gasztronómia és a parkok otthona. Párizs, bár valódi kontinentális főváros, mégis számomra inkább mediterrán hangulatot áraszt. Mert kik azok, akik képesek télen kinn üldögélni a Tüilériák kertjében betakarózva és a placcon hagyott székeken kávézgatni és beszélgetni, vagy épp a galambokat etetni? Hát a párizsiak. Nem, nem az egyetemisták, a Párizsba érkező […]
Az idén egy Halloween partiról sem hiányozhat a cukorkákkal, konfettikkel és rémes dolgokkal megtöltött pinata. A Halloweenhez illően a formája mi más lehetne, mint a candy corn, azaz a kukorica cukorka. Kellékek: hullámkarton, színes krepp papírok (fehér, sárga, narancssárga), fehér zsinór, ragasztószalag, ragasztó, különböző töltelékek: színes cukorkák, apró csokik, konfetti, kisebb Halloween dekorációk 1. Egy […]